Rugklachten verminderen

Wil je lage rugklachten of rugpijn verminderen, dan kan de training bij Fit in Ambacht je helpen. Door het verbeteren van je conditie, het versterken van je spieren en het mobiliseren van je wervelkolom kunnen veel rugklachten verminderd of weggenomen worden.

Rugklachten ontstaan vaak door éénzijdige belasting gecombineerd met zwakke spieren en een slechte conditie. Door veel zittend werk, veel auto rijden of (verkeerd) tillen wordt de wervelkolom éénzijdig belast. Hierdoor ontstaan klachten die kunnen leiden tot een hernia. Door te slappe spieren komt er heel veel druk te staan op de wervelkolom. Bij een slechte conditie wordt je sneller moe. De vermoeidheid voel je het eerst op de zwakste plek: de rug. Wil jij je rugklachten en rugpijn verminderen, dan heb je het meeste succes door deze 3 aspecten aan te pakken.

  1. mobiliteit vergroten, dit doen we door oefeningen te doen op speciale toestellen van Five. Je neemt verschillende houdingen aan die de wervelkolom in verschillende standen brengt, waardoor de éénzijdige belasting opgeheven wordt. Dit zorgt voor een betere belasting van de tussenwervelschijven en daarmee een “gezondere” wervelkolom.
  2. spierkracht versterken, dit doen we door krachtoefeningen te doen op de Milon cirkel. Het voordeel van de toestellen van Milon is, dat ze zich automatisch instellen op jouw lichaam, zodat je de oefening altijd in de juiste houding uitvoert. Daarnaast wordt de bewegingsuitslag ingesteld, zodat je nooit je gewrichten kan overstrekken en de oefening dus niet verkeerd kunt doen. Als laatste kunnen we de belasting voor de heen- en teruggaande beweging verschillend instellen, waardoor je veel effectiever traint.
  3. conditie verbeteren, dit doen we tussen de krachtoefening op de Milon cirkel Hierdoor heb je een afwisselende training waarbij conditie en kracht zeer efficiënt en effectief getraind worden.

Wil jij rugklachten en rugpijn verminderen en ben je benieuwd of Fit in Ambacht  ook voor jou een oplossing is? Vraag dan een gratis proeftraining aan. Als dat bevalt, probeer het dan 3 maanden uit om te ontdekken of ook jouw rugklachten minder worden. Klik hier voor meer voordelen van het sporten bij Fit in Ambacht.

Ervaringen van leden:

Suzanne:

“Ik woon in de buurt en was al vaak langs Fit in Ambacht gelopen. Op een gegeven moment dacht ik, ik moet echt iets gaan doen, want alles wordt een beetje slap. Toen heb ik een proefles gedaan en ik doe het na bijna een jaar nog steeds.
Ik ben niet echt een sporttype, maar ben wel graag bezig. Ik voel me fitter en dat is een fijn gevoel. Ook merk ik dat ik veel minder last van rugklachten heb. Het is fijn dat het geen sportschool uitstraling heeft. Dat maakt het toegankelijk voor jong en oud. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb om een proefles te doen.”
Home - Fitness Hendrik Ido Ambacht bij Fit in Ambacht

Marlinka:

“Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik mis het sporten als ik niet ga. Ik heb duidelijk minder rugklachten als ik 2x per week de Milon cirkel en Five oefeningen doe. Ik was heel sceptisch toen ik begon, maar moet mijn mening bijstellen. Doordat het maar 35 minuten is, is het beter vol te houden en in te passen. Ik had altijd rugpijn met uitstraling naar mijn been. Dat is nu een stuk minder sinds ik dit ben gaan doen. Daardoor maak ik er nu tijd voor.”
 

Jolanda:

“Ik ben gestart om meer conditie naast het wandelen te krijgen. Ook wilde ik mijn spieren versterken rondom mijn rug en nek. De apparaten zijn speciaal op mij af te stellen, zodat de kans op blessures klein is. Daarnaast geeft het me veel energie aan het begin van mijn dag. Ik ben er blij mee!”
 

Gratis proeftraining

Wil je rugklachten en rugpijn verminderen bij Fit in Ambacht? Vraag dan een gratis proeftraining aan. Als dat bevalt, probeer het dan 3 maanden uit om te ontdekken of ook jouw rugklachten minder worden.