Voorkomt vallen

Krachttraining versterkt je core en balans waardoor je minder snel valt

Krachttraining verbetert de balans. Het versterken van je core kan helpen de balans en coördinatie te verbeteren en vallen te voorkomen. Sterker zijn maakt het ook gemakkelijker om dagelijkse activiteiten uit te voeren die moeilijk zijn met artrose, zoals boodschappen doen of tuinieren.

In de praktijk zijn er nog steeds senioren die hun fysieke mogelijkheden onderschatten. Zij denken dat krachttraining alleen bedoelt is voor jongere generaties. Het is belangrijk om de groeiende groep senioren te activeren en te laten ervaren dat niet de leeftijd de beperkende factor is. De negatieve spiraal van bewegingsarmoede, afname van spierkracht en balans en toename van angst en valincidenten, dient doorbroken te worden.

Krachttraining van de onderste extremiteit levert een positieve bijdrage aan de daling van de valkans voor senioren. De kracht van de bovenbeenspieren en de spieren in het onderbeen zijn een goede graadmeter. Het feit dat de elasticiteit van het spierweefsel afneemt met het stijgen van de leeftijd is geen reden om deze niet te gaan trainen. In tegendeel: hoe minder training hoe meer verlies van spierweefsel en balans.

De Milon cirkel bij Fit in Ambacht maakt krachttraining heel toegankelijk. Door de volautomatische toestellen hoef je de toestellen niet zelf in te stellen. De uitvoering de oefening wordt volledig begeleid, waardoor het heel veilig is. Ook is er altijd iemand aanwezig om je vragen te beantwoorden en te kijken of alles goed gaat. Hierdoor verbeter je ongemerkt je spierkracht en conditie.